AMBROSIJA center dobrega počutja je odprt vse delovnike med 8.00 in 21.00. Zaželjeno je, da si posamezne terapije rezervirate v naprej s klicem na 01 546 31 52 ali preko elektronske pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Poskrbeli bomo za termin, ki vam bo najbolj ustrezal.

1

K​LASIČNA MASAŽA

25 min - 30 EUR​
50 min - 50 EUR

Masaža je ena izmed najstarejših naravnih metod zdravljenja in ohranjanja zdravja. Masaža je psihofizična sprostitev. Klasična masaža ublaži stres in napetost, vzbuja dobro počutje, povrne energijo, ki jo potrošimo zaradi napetosti. Masaža izboljšuje krvni obtok, sprošča mišice, spodbuja prebavo in s stimulacijo limfnega sistema pospešuje izločanje odpadnih snovi. Pripomore k boljšemu dihanju, povečuje izločanje odpadnih in strupenih snovi iz telesa, prek živčnih prog deluje na notranje organe in regulira njihovo delovanje, krepi vlakna vezivnega tkiva in pripomore k prožnosti kože.

2

TERAPEVTSKA MASAŽA

25 min - 30 EUR​​
50 min - 50 EUR​​

Individualno prilagojena glede na napetost mišic, predvsem hrbtenice. Masaža sprošča napete mišice in razteza vezivno tkivo sklepov.

3

MASAŽA

25 min - 30 EUR​​
50 min - 50 EUR​​

TUI-NA MASAŽA je posebna terapija, ki so jo začeli razvijati tibetanski budistični menihi pred približno 7000 leti in je do danes ohranila status prve poznane in priznane terapije na svetu. Še danes je tako kot akupunktura, zelo pomemben člen tradicionalne kitajske medicine. Namen TUI-NA masaže je odpravljanje vzrokov nastale bolezni, ki so jo povzročili zunanji (veter, kot element lesa; vlago, kot element zemlje; toploto kot element ognja in mraz kot element vode) ali notranji faktorji (jeza, skrb, radost, žalost in strah) ali kombinacija enih in drugih. Pred vsemi temi dejavniki in stresom se telo samodejno brani in s tem povzroči blokade v pretoku energije kar kasneje povzroči bolečine, okvare posameznih organov ter zmanjšuje imuniteto, kar vodi v razvoj bolezni.

4

AKUPRESURNA MASAŽA

25 min - 30 EUR​​
50 min - 50 EUR​​

Akupresura je del starega azijskega medicinskega sistema. Po starem kitajskem pojmovanju je življenjska energija tista, ki je nadrejena vsem telesnim funkcijam. Teče skozi meridiane našega telesa tako, da tvori svoj lasten tok. Motnje, nepravilno delovanje ali težave po tem pojmovanju temeljijo na presežkih ali primanjkljaju življenjske energije v energijskem ravnovesju. Akupresurne točke vršijo v energijskem obtočnem sistemu naloge uravnavanja. Akuppresurna masaža je prilagojena današnjim zahtevam in tako povezuje staro kitajsko mišljenje z modernimi spoznanji. Igle se pri tem ne uporabljajo. Pomaga pri glavobolih, migrenah, nespečnosti, živčnih bolečinah.

5

LIMFNA DRENAŽA

25 min - 30 EUR​​
50 min - 42 EUR​​
60 min - 50 EUR​​

Limfna drenaža je manualna metoda stimuliranja limfnega žilnega sistema. Skozi limfni sistem se limfa premika s pomočjo krčenja žilnih sten, razlike v tlaku in krčenja mišičja. Zaklopke v mezgovnicah dopuščajo pretakanje limfe le v eni smeri. Medtem ko ima sistem za cirkulacijo krvi lastni pogonski agregat (srce), ga limfni sistem nima. Včasih je zaradi velike količine limfe in drugih patoloških procesov moteno in upočasnjeno pretakanje limfe. Tehnike limfne drenaže izvajamo s počasnimi, nežnimi manipulacijami, ki se ponavljajo. Na ta način stimuliramo in lajšamo pretok in eliminacijo limfe in medcelične tekočine iz delov telesa, kjer zastaja in se kopiči ter tako omogočimo dotok vedno sveže in obogatene tekočine v tkivo. Gibi sledijo limfnemu toku ter stimulirajo krčenje limfnih žil. Uporabljamo jo pri oteklinah, zlasti vek, rok, nog. Limfne drenaže ima protibolečinski učinek in krepi imunski sistem. Deluje antistresno.

6

MASAŽA OBRAZA IN STOPAL

25 min - 30 EUR​​
50 min - 50 EUR​​

Refleksna masaža stopal je sprostilna, energetska masaža, ki temelji na spoznanju, da se vsak del telesa odziva na natančno določeno točko na stopalih in da se s tretiranjem refleksnih con lahko sprosti in uravnovesi vse telo. Obdelava stopal kot oblika zdravljenja se uporabljala že več tisočletij na Kitajskem, v Indiji in v Egiptu. Na Kitajskem se je razvila v masažno tehniko, imenovano refleksna masaža stopal oz. refleksologija. Ta je del kitajske tradicionalne medicine, saj temelji na njenem pojmovanju zdravja in bolezni. Refleksna masaža stopal je oblika masaže, kjer z masiranjem refleksnih področij na stopalih vplivamo na sproščanje blokad, vzpostavitev pretokov in harmonično ravnovesje celotnega telesa. Refleksna masaža stopal odpravlja posledice stresa, psihofizičnih napetosti, skrbi in stisk, bolečin različne etiologije, vrtoglavic…Na vse te težave deluje sprostilno, osvobajajoče, da nov zagon moči in vzpodbudi veselje ter radost do življenja.

52

AMBROSIJA MASAŽA

Popolno sprostitev dosežemo z masažo obraza, dekolteja, lasišča in stopal. Masažo sočasno izvajata dva terapevta.

62

MASAŽA

Ime, ki ga sestavljata besedi cranium (lobanja) in sacrum (križnica), nam pove, da se pri tej terapiji osredotočamo na lobanjske kosti, hrbtenico in križnico. Pri tem se vpliva tudi na CŽS, možganske ovojnice in možgansko tekočino. Terapija je zelo nežna in omogoča popolno sprostitev telesa. Tako vplivamo na izboljšanje kraniosakralnega ritma, ki ga sestavljajo prej omenjeni elementi. Posledično pozitivno vplivamo na človekovo psihofizično zdravje in dobro počutje. Kraniosakralna terapija je primerna tudi za starejše, bolehne in za ljudi z osteoporozo. Pozitivno vpliva na: strukturalne težave mišično-skeletnega aparata, ovire živčnega prenosa, odpovedovanje imunskega sistema, glavobole, vaskularne težave, fibromialgijo in druge vezivno-tkivne težave, posttravmatične zaplete, postoperativne disfunkcije, težave pri učenju in koncentraciji, emotivni stres, kronično utrujenost.